Aficionat a la bici de muntanya i al senderisme.

Visitas

domingo, 4 de septiembre de 2016

PR-CV 347 Ruta dels Assagadors, Cim de Covatelles i Puig dels Flares (La Font d'en Carròs)


Data: 27/08/2016 Tipus de ruta: Circular Lloc d’inici: Font D'en Carros Hora d’inici: 7:40 a.m Duració: 4:29:28 (En Moviment 3:10:41) Distancia: 11 km Dificultat: Moderat - Facil (moderat la pujada i baixada al Pla Dels Flares) Desnivell acumulat positiu: 682 m (Dates del GPS) Desnivell acumulat negatiu: 628 m (Dates del GPS) Recorregut: Font D'en Carros - La Mola - Cim Covatelles - Puig Dels Flares - Font D'en Carros.

Aquesta vegada ens desplacem a la Font d'en Carròs, un municipi situat al sud de la comarca de la Safor. Anem a realitzar la Ruta dels Assagadors i les Covatelles PR-CV 347 (que transcorre per la serra Gallinera) i pujar al Puig dels Flares (Pla Dels Flares). Farem una senzilla ruta circular que ens farà pujar al cim dels Covatelles i al Pla Dels Flares, on ens esperen unes bones vistes. Tot el camí estarem envoltats per unes frondoses pinades.


Deixem els nostres cotxes al final del poble, desde on començem la ruta.


Ens dirigim cap amunt per una carretera que va entre bancals de tarongers i oliveres. Pasem de llarg el cementeri i el camí gira a la dreta, caminem per ell fins que ens topem amb una senyal que ens marca el desviament per senda.




Per aquesta senda seguim ascendint fent zig-zag fins a l'encreuament de la Mola, és una enorme pedra amb forma de mola de molí partida amb varies parts.



Des d'ací tenim molt bones vistes. Tornem a l'encreuament i seguim cap amunt, al poc temps ens apareix un altre senyal. La senda anirà ascendint fins a un altre encreuament. Per tot aquest tram fins a quasi el cim estem envoltats per unes frondoses pinedes.Seguim en direcció al cim de les Covatelles. El paisatge comença a obrir-se i començem a caminar per una senda rocosa fins arribar al vèrtex geodèsic. Al cim hi han molt bones vistes. Cullera, la Serra de Corbera, el Mondúver, la serra Grossa, el Molló de la Creu, Benicadell, Circ de la Safor, Montgó, la serra de Segària....









continuem per la dreta cap a l'Assagador de Covatelles. Envoltats per pinades, aplegem a l'Assagador de les Covatelles, un camí envoltat per murs de pedra. Es molt bonic caminar per esta senda que acaba en un tallafocs.





A partir d'aquest punt, nosaltres girem a l'esquerra per a pujar al Pla Dels Flares. Continuem per el tallafoc que comença a empinarse considerablement fins arribar a la senda que puja al Coll de Peapa, continuant la senda sempre cap amunt fins que arribem al Puig Dels Flares. Les vistes son altra volta espectaculars.






Per tornar fem altra volta el mateix camí fins arribar al creuament de senders que ens portara a la Font de Maria Rosa. Prenem esta variant que en torna altra volta al tallafocs fins arribar al creuament del Cim de les Covatelles, nosaltres seguim recte fins arribar a la senyal del camí dels Jugadors. El PR segueix fins que arribemal Coll dels Jugadors. Seguint les senyals pasem pel costat del Parc de la Plana i pels carrers del poble arribem al cotxe i al final de la ruta.



TOT UN DISFRUTAR



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario